Cum sa iti protejezi reputatia in social media

social-media_1404389688313

Reputatia online se consolideaza cu foarte mult efort, cu toate acestea usurinta cu care poate sa fie compromisa este uimitoare. Comunicarea online se face intr-un ritm foarte rapid si se pare ca atunci cand vine vorba de reputatia unei companii vestile proaste circula mult mai repede decat cele bune.

Acest subiect este foarte des discutat in mediul online pentru ca atat cei care lucreaza cu social media, cat si cei pentru care acestia lucreaza trebuie sa stie cum sa reactioneze intr-o situatie de criza.

Socialmediatoday.com a dezvoltat tema protejarii reputatiei online si s-a concentrat pe patru aspecte. Un pas foarte important este realizarea unui plan facand predictii cu posibilele situatii de criza. De asemenea, o postare pe social media trebuie tratata cu aceeasi seriozitate acordata unui articol, trebuie verificate sursele si corectinudinea la nivel de text. Un alt aspect care nu este deloc de neglijat este monitorizarea reactiilor si oferirea de raspunsuri exacte si relevante. In cele din urma dupa ce furtuna pornita in social media s-a terminat trebuie analizata situatia si realizata o recenzie post-criza pentru a invata din greseli.30

Spune-le si prietenilor: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts