Cum sa folosesti social media cand ramai fara idei de subiecte pentru blog

idea_1405084483958Un blog are nevoie mereu de continut proaspat si interesant care sa atraga cititorii si sa ii faca sa isi doreasca sa inceapa o convesatie. Nu e usor sa vii mereu cu astfel de continut, dar atunci cand esti in pana de idei poti sa apelezi cu incredere la social media.

Conversatiile de pe retelele sociale pot duce la subiecte care pot fi dezbatute mai pe larg pe blog. Socialmediaexaminer.com a identificat cateva modalitati prin care social media poate fi o sursa de inspiratie.

  • In prima instanta trebuie sa faci o legatura intre postarile de pe blog si social media. Promoveaza postarile de pe blog in social media, iar discutiile care apar acolo iti pot da idei pentru postari pe teme care ii intereseaza pe cei care te urmaresc.
  • Urmareste hashtag-urile de pe Twitter care au legatura cu nisa ta pentru a vedea care sunt cele mai in voga subiecte. Cu siguranta vei gasi subiecte interesante pe care sa le abordezi si care iti vor aduce interactiuni.
  • Poti raspunde mai in detaliu la intrebarile adresate frecvent pe retelele sociale. Cititorii tai vor fi bucurosi sa gaseasca raspunsuri la intrebarile lor.
  • Tot pe paginile de social media poti gasi un blogger care sa scrie pe blogul tau in calitate de invitat. Astfel te vei bucura de capitalul sau de imagine si iti vei putea gasi chiar un partener de afaceri.
  • Postarile sub forma de lista de pe blog sunt foarte bine vazute pentru ca sunt usor de citit. Foloseste social media pentru a-ti provoca cititorii sa contribuie cu o parere despre un anumit subiect si foloseste lista de comentarii pentru o postare pe blog.
Spune-le si prietenilor: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts