Cum sa scapi de pelerina de invizibilitate din online

Cum sa scapi de pelerina de invizibilitate din online

Mediul online devine din ce in ce mai aglomerat pe zi ce trece si este foarte usor ca website-ul tau sau paginile de social media sa se piarda printre sumedenia de surse de continut cu care intra in competitie. Fiecare dintre noi isi doreste sa produca mereu continut memorabil, dar acesta nu va ramane decat in amintirea autorului sau daca nu este promovat asa cum trebuie.

Stim ca atunci cand te asezi in fata tastaturii procesul de documentare si creare de continut pare cel mai dificil si cel mai important, iar adevarul este ca asa trebuie privit pana in momentul in care este gata sa isi faca intrarea in online. Prioritatea fiecarui autor de continut este sa vina cu cea mai buna varianta posibila careia sa nu ii lipseasca elementul de noutate, sa fie informativa sau chiar amuzanta, dar odata ce continutul a fost produs, promovarea acestuia trebuie sa fie pe primul loc.

Specialistii in marketing spun ca producerea de continut reprezinta 20% din munca, iar promovarea acestuia, 80%. O singura distribuire din partea autorului nu este niciodata suficienta. Nu ai cum sa fii vizibil online daca nu urmezi o serie de pasi care sa iti asigure un impact suficient de mare asupra publicului tinta, care ar trebui la randul sau sa te ajute sa te promovezi prin interactiunea cu pagina ta.

Pentru a profita la maxim de potentialul de distribuire al continutului pe care il produci, iata ce poti face:
1. Defineste-ti cu atentie publicul tinta. – Daca cititorii sunt pretentiosi in alegerea continutului, poti si tu sa fii pretentios cu publicul tau. Nu iti fie teama sa il segmentezi cat mai mult pentru ca astfel vei ajunge la acei oameni care sunt interesati cu adevarat de subiectele pe care le atingi.
2. Nu uita de profilul de pe Google+ – Daca iti doresti un ranking bun in rezultatele cautarilor de pe Google, ar fi bine sa ramai activ pe Google+
3. Asigura-te ca pe blogul tau exista un buton de abonare si ca acesta este cat se poate de vizibil
4. Butoanele de distribuire si apreciere pentru retelele sociale nu ar trebui sa lipseasca de pe pagina ta si la randul lor, acestea trebuie sa fie foarte bine plasate pentru a fi vazute pe tot parcursul articolelor.
5. Daca iti doresti ca altii sa iti urmareasca activitatea, urmareste-i si tu la randul tau
6. Consolideaza-ti relatia cu cei care te urmaresc fiind activ online si raspunzandu-le la intrebari si comentarii.
7. Foloseste-te de lista de email-uri pentru a-ti promova continutul
8. Optimizeaza-ti continutul folosind cuvinte cheie
9. Scrie titluri care sa capteze atentia
10. Nu uita de partea grafica: foloseste imagini sugestive si de calitate care sa ilustreze continutul
11. Pentru un impact mai mare poti crea infografic-uri sau poti alege sa postezi continut video
12. Programeaza-ti postarile in intervalele de timp in care publicul tau tinta este online
13. Nu iti fie teama sa repostezi continutul de mai multe ori pentru un impact cat mai mare.
14. Foloseste unghiuri diferite atunci cand distribui continutul, astfel incat acestea sa se potriveasca retelei sociale pe care le publici
15. Adu bloggeri invitati pe pagina ta si scrie si tu pe alte pagini astfel incat sa iti poti mari audienta.

Aboneaza-te la Newsletter

Spune-le si prietenilor: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts