6 trucuri magice care să-ți crească interacțiunea pe blog

6 trucuri magice care să-ți crească interacțiunea pe blog

Atunci cand iti place mult o carte, vrei sa o recitesti. Sa iti notezi repede intr-un carnetel pasajele preferate. Sa le recitesti prietenilor tai. Vrei sa cauti si alte carti scrise de acelasi autor. E simplu, o carte buna te face sa te reintorci la ea. La fel cum un blog care-ti place, te face sa te reintorci si sa fii la curent cu tot ce s-a mai scris.

Dar cum ii faci pe utilizatori sa vrea sa se reintoarca la blogul tau de fiecare data, in timp ce in newsfeed alte zeci de informatii si articole vor acelasi lucru: Atentie. Sa ai un blog pe care oamenii sa-l citesca constant e o provocare. Si, o provocare si mai mare e sa gasesti reteta pe termen lung. Reteta de succes care sa-ti condimenteze blogul. Adica, sa-l faca pe utilizator sa vrea sa interactioneze.

Iata 6 trucuri care ar putea sa-i starneasca pe utilizatori sa interactioneze:

  1. Spune lucrurile in felul tau

Mai exact, chiar daca alegi sa vorbesti despre un subiect care a fost discutat si rediscutat, vino cu contributia ta personala despre acel subiect.

Daca ai ceva de spus, chiar daca e contrar parerii populare, fa-o. Sa poti sa-ti spui parerea, fie ea si  controversata, iti poate creste numarul de share-uri. Dar asta doar daca esti sincer cu ceea ce ai scris. Publicul nu este usor de pacalit.

  1. Nu pune optimizarea deasupra unui continut de calitate

Optimizarea este importanta, exista sute de articole de unde poti sa inveti cum sa-ti optimizezi pagina. Insa, inainte sa-ti faci un plan despre cum ai putea sa-ti optimizezi pagina, scrie informatii relevante, credibile, bazate pe surse reale. Optimizarea iti ofera un prim-loc in motoarele de cautare, insa calitatea continutului iti aduce share-uri si engagement.

  1. Variaza tipurile si lungimea articolelor

Gandeste-te ca articolul pe care l-ai scris va fi accesat de oameni la ore diferite, din motive diferite, de pe gadget-uri diverse. Unii vor arunca poate doar o privire rapida asupra articolului, in timp ce altii e posibil sa citeasca tot articolul. De asemenea, atunci cand scrii, fii sigur cui te adresezi si incearca sa ii oferi tipul de continut pe care si-l doreste. Informatii specifice, nu generale.

  1. Creaza continut de care utilizatorii se pot folosi

Multi dintre cei care iti citesc blogul vor ajunge acolo tocmai pentru ca au o problema pe care vor sa o rezolve sau vor sa gaseasca informatii relevante despre un anume subiect. Daca cititorii vor gasi ceea ce cauta, cu siguranta vor reveni pe blogul tau. Acesta este motivul pentru care genul de articole “Cum sa…” sau “5 exemple de…” sunt unele dintre cele mai citite.

  1. Scrie simplu

A scrie pe un blog nu e acelasi lucru cu a scrie o lucrare academica. Adreseaza-te direct publicului tau si scrie sincer, fara artificii. Nu utiliza cuvinte “marete”, jargon sau o terminologie complicata doar ca sa arati care-ti este gradul de cunoastere intr-un anumit domeniu.

  1. Foloseste-te de toate resursele digitale din jurul tau

Sunt atatea tool-uri si aplicatii care te ajuta atunci cand faci blogging. Daca continutul tau se bazeaza pe imagini, exista o gramada de aplicatii care te ajuta sa faci infografice sau GIF-uri. Daca scrii si in engleza si nu esti sigur de topica sau de gramatica, la fel, apeleaza la aplicatii care sa-ti verifice continutul.

 

Aboneaza-te la Newsletter

Spune-le si prietenilor: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts